maanantai 20. huhtikuuta 2015

Rehuntekoa

Rehunteko sujui vikkelään. Niittämisen jälkeen kävin pöyhimässä heinät kahteen kertaan eri päivinä. Kuhan ne oli tarpeeksi kuivia, ne vedettiin karholle pikku Massikalla. Oli kyllä erittäin huvittavaa katso kun kopiton traktori veti itseään korkeampaa ja melkein 8 metriä leveää karhotinta. Kun ekat heinät oli karhossa lähti paalain pyörimään samantien. Pallukat ajettiin kahdella vankkurikärryllä tilalle, jossa oli paikallaan seisova mc Halem käärijä. Pyöräkone kuski purki toista kärryä ja käytti käärintä kauko-ohjaimella yhtä aikaa kun toinen mies keräsi pellolla toista vankkurikärryä täyteen.
                             Rehun voi tehdä täällä 5 kertaa kesässä, kun taas suomessa vain 2-3 kertaa. Eli tilat eivät tarvitse niin paljoa peltoa. Peltojen keskimääräinen hinta on 70 000-100 000e/ha. Kun taas suomessa noin 10 000e/ha

                             Tänään alkoi paskan aju.  Urakoitsija ajaa paskat ilman kärryä. Yhdessä traktorissa on pumppu joka pumppaa jatkuvasti paskaa navetan alta pitkää letkua pitkin levitin traktorille ja levitin vetää sen peltoon. Näin pelto ei tiivisty turhaan eikä peltoon jää vaunun uria. Hehtaaria kohti 25 kuutiota. Homma sujuu paljon nopeammin kuin vaunulla ajettuna. Edellyttäen että kaikki pellot on tilan ympärillä. Olen nähnyt samoja systeemejä muuallakin, mutta niitä vasta harvalla.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti