lauantai 11. huhtikuuta 2015

Pallukat pöyvälle ja rakennushommiin

 
Aamulla väsytti lähteä lypsylle. Lypsy meni kuitenkin nopeasti, niin kuin aina. Aamusta jaoin  potut, maissit ja pallukat.  Ruokinnan  jälkeen olemme rakennelleet navetan päätyyn ovenedustaa, etteivät lehmät huku saveen kun ne päästetään laiduntamaan. Aluksi saveen puolimetriä syvä kaivanto Kramerilla. Sitten vähän hiekkaa ja tasoittelua Hiekka ajettiin täryllä, jotta se tiivistyy. Tiivistämisen jälkeen tasailtiin alue uudestaan ja ruvettiin nostamaan laattoja paikalleen. Jokunen laattaa paikallaan homma jatkuu varmaan huomenna.

Kävin pääsiäisen kunniaksi perheen mukana kirkossa. Kirkko oli samankaltainen kuin suomalainen evankelisluterilainen kirkko. Perinteisen urku varustuksen lisäksi kirkossa oli myös videotykki, papilla oli kannettava ja urunsoittajalla oli oma tietokoneen ruutu. Papilla ei ollut minkäänlaista kaapua vaan tavallinen musta puku ja kravatti. Enhän minä sen puheista mitään tajunnut. Mutta kesken saarnan kaikki ryhtyivät kaivelemaan taskujaan; he ottivat esiin jonkinlaisia minttu- ja lakritsipastilleja, ja rupesivat herkuttelemaan, heillä oli kai karkkitauko.
2 kommenttia:

  1. Mikähän merkitys pastilleilla oli? Liittyivätkö palvelukseen? kerro lisää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nii en tiiä. Aattelin aluks, että ne ottaa vähä niinku ehtoota, mutta ne oli ihan tavan kaupassa myytäviä pastilleja.

      Poista